Gondoltál már rá?

Nem egyszer esik bele az ember abba a hibába, hogy azt gondolja, teljes mértékben és tökéletesen figyel a környezetére, a természet rendjére, a természet egészségben tartására, vagyis a fenntarthatóságra és annak megfelelően éli mindennapi életét és vezeti a háztartását, azonban később kiderül, hogy számos olyan dolog van, amire nem gondolt és lehetne még javítani rajta. Gondoljunk csak bele, hogy ma már rengetegen gyűjtik például a papír és a műanyag hulladékát szelektíven, azonban még mindig rengetegen nem gondolnak az ételek maradékának biztonságos és profi elhelyezésére, mint ahogyan a használt sütőolaj gyűjtés lehetőségére sem. Én sem gondoltam erre egészen sokáig, megmondom őszintén, még nem az egyik barátnőm megkérdezte egy közös főzés alkalmával, hogy én hogyan oldom meg ezt a kérdéskört. Először nem is értettem a kérdést, majd a beszélgetés után már szégyelltem, hogy erre bizony én egyáltalán nem gondoltam.

Most már én is az Eqka használt sütőolaj gyűjtő helyeire viszem az elhasznált olajat, és nem szennyezem vele a környezetemet. Én bele sem gondoltam, hogy akár a kukába dobom, akár a csatornahálózatba engedem, mindenképpen beszivárog valamilyen szinten a talajba vagy más módon terheli a környezetet és a természetet. Ma már számos sokkal profibb és környezetbarátibb módja van annak, hogy a használt sütő olaj is megfelelően fel legyen dolgozva és jó kezekben, természetvédelmi szempontokat is figyelembe véve legyen feldolgozva.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki ennek a szuper csapatnak a szolgáltatásait, mert biztos vagyok benne, hogy nincs ennél kényelmesebb és gyorsabb, na és környezetkímélőbb módja a használt olaj kérdéskörének megoldásának. Én innentől biztosan csak ide fogom hordani, és bánom, hogy előbb nem találtam már rájuk.