A LEGKISEBB MŰVÉSZPALÁNTÁKRÓL A LEGNAGYOBB NAGYPAPÁKNAK IS….

Először is szögezzük le, hogy amiről írni fogok, már nem új. Cirka egy éves.  És hogy miért most? Mert képtelenség szó nélkül elmenni mellette.

EZ-LEGYEN-A-NAGY-lucas-es-kilanya

Az egész egy átlagos délután (melyik délután átlagos egy gyerekes családban? – no mindegy) kezdődött.
Az apa, nevezzük Lucasnak, és kislánya éppen egy ábécéskönyvet tanulmányozott, amelyikben origami állatokat lehetett hajtogatni betűkből, amikor a designer apuka fejében fény gyúlt, és megalkotott egy játékapplikációt.  Még mielőtt továbbmennék, muszáj beszámolnom az érzéseimről: számomra lehengerlő az a fantáziafondorlat, amit Lucas Zanotto elkövetett!
Lehengerlő, mert kétvállra fekteti a médiaellenes kiabálóembereket, lehengerlő, mert úgy adaptálja a digitalis világ lehetőségeit, hogy közben táncba viszi a zsírkrétát és a papírt is. Lehengerlő, mert amióta ez a játék a családunkban feltűnt, valami megváltozott. Olyan egyetértést hozott a DRAWNIMALS,  hogy még Vekerdy tanár úr elismerő bólogatása is megjelent lelki szemeink előtt…

yatatoy

A játék a következő: a képernyőn megjelenő betű mellett feltűnik egy rajz is. Ennek megfelelően hol egy farkat, hol egy fület, hol egy uszonyt kell lerajzolnunk, s ha ismét megérintjuk a képernyőt kirajzolódik a teljes cica, ló vagy épp delfin. S ha kicsit megpiszkáljuk az állatokat, vicces pózba vágják magukat, vagy úgy ránk nyerítenek, hogy vihogva ejtjük ki a kezünkből a telefont.
És hogy az alapmotiváció se vesszen kárba: az állatok segítségével magát az ABC-t is elsajátíthatjuk  (angolul, franciául, németül, olaszul és spanyolul). Milyen jó lenne, ha lenne magyar verzió is!

yatatoy2

Lucas elmesélte nekünk, hogy a játék fejlesztésében végig mellette volt a kislánya, sőt a munka vége felé már kissé elege is lett a sok próbajátékból. Lucas kedvencei végig a macskák és a medvék voltak. És talán a sok gyakorlás tehet róla, de a kislány a rajzolt(!) kutyákat szereti a legjobban a világon.

iOS

A történetnek nincs vége. Folytatás ITT.

Trackback-ek ehhez a bejegyzéshez

  1. VERHETETLEN PÁROS II. - puremag

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük hozzászólását.