Gyerekkorom mesefilmhős figurái jelentek meg porcelánba öntve a White Column New York-i galéria kiállításán. A művész a kaliforniai Magdalena Suarez Frimkess, aki jelenleg a 80-as éveinek közepén jár. Ez volt az első önálló bemutatkozó kerámiakiállítása New Yorkban.

SAM_3773b

Műveit a 20-as, 30-as éveiben járó fiatal képzőművész alkotásainak gondoltam volna. Kerámiái nagyon frissek, maiak és mosolyra késztetnek. A kiállítótérben egészen sajátos világba csöppen az ember, a falakon sokszínű tányérok, a polcokon porcelánfigurák és -edények ismerős karakterekkel, mint Miki egér és Minnie, Donald kacsa  vagy Popeye barátnője Olive, aki egyik kedvelt témája, és akiről kevesen tudják, hogy már Popeye figurája előtt tíz évvel (1919-ben) megjelent.

SAM_3768SAM_3775SAM_3757

SAM_3759

Az eredetileg venezuelai származású művész inspirációért a képregényekhez, animációs filmekhez és a népművészethez nyúl vissza. Alkotásain maja és azték alakok is megjelennek.

SAM_3749

Sokszor dolgozik együtt férjével, Michael Frimkesszel. A májusban megrendezett Frieze New York művészeti vásáron is bele lehetett futni néhány alkotásába. Tányérjai mellett ott sorakozott a sok kis piros pötty, amelyek jelezték, hogy hamar gazdára találtak − láthatóan nem csak az én szívemet nyerték meg Magdalena művei.

frieze1

A kiállítás március 4-től április 19-ig volt látható a WHITE COLUMN Galériában, New Yorkban.

 

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük hozzászólását.