Vécsei Juli képzőművész, rengeteget utazik és sok mindent felfedez, ami mellett más könnyedén elsétál. A gyerekek pedig imádják őt. Egy perc alatt megtalálja velük a hangot, együtt gondolkodik velük. Részben ez is az oka, hogy megkértük: mindig tartsa nyitva a szemét. Világjáró barátnőnk ezúttal New Yorkot boldogítja − és persze minket is, izgalmas fotóival.

centralpark

Central parki felhők

snoopy

Snoopy a FRIEZE-en. 2014 Május

takashimurakami

Takashi Murakami japán képzőművész alkotása.

frieze

Yayoi Kusama a David Zwirner galéria standján.

frieze

Csini látogató a New York-i Frieze-en.

moma

Alma Siedhoff-Buscher által tervezett színes fahajó-építőkockák 1923-ból a MoMA (New York) Designing Modern Women 1890–1990 című kiállításán. Megtekinthető 2013. október 5-től 2014. szeptember 21-ig. Alma belépett a Bauhaus iskolába, ahol Johannes Itten, Vaszilij Kandinszkij és Paul Klee osztályában tanult.

SAM_9503

BROOKLYNi KÖNYVESBOLT KIRAKATA * CELESTINO PIATTI: THE HAPPY OWIS      Celestino Piatti svájci grafikus és festő A boldog baglyok című könyvét a vastag és sötét vonalak jellemzik erős színekkel kitöltve. Aki szereti a 60-as, 70-es évek mesekönyveinek világát, annak mindenképpen ajánlom a beszerzését gyermeke(i) vagy saját könyvespolcára. Mi másról is szól, mint hogy legyünk hálásak a körülöttünk lévő világ szépségeiért!

SAM_9884

GERTRUDE STEIN: THE WORLD IS ROUND    Gertrude Stein amerikai író, költő és műgyűjtő, aki párizsi lakásában szalont vezetett, vidéki szomszédjának kislányáról, Rose-ról és szeretett kutyáiról írt történetet. A gyerekkönyv 1939-ben Clement Hurd illusztrátor rózsaszín alapon kék-fehér rajzaival jelent meg. A képen a könyv megjelenésének 75. évfordulója alkalmából kiadott egyik példány látható.

nyito

Hogyan készül a könyv, mire is való? −a digitális technika korában ma is igazán fontos kérdések. Murray McCain író és John Alcorn illusztrátor gyerekkönyve a könyvek szeretetéről szól. Eredetileg 1962-ben adták ki, és fluoreszkáló tintával nyomtatták (!). Olvasásra fel! 

fas

Japán papír képeslapok, melyekből varázslatos háromdimenziós jelenetek, terek alakíthatók. A burjánzó növényzet elmaradhatatlan!

konyves

Antik könyvek egy brooklyni könyvesbolt kirakatában. A Sonny Elephant mesekönyv a 30-as évekből való, egy bébielefántról és felcseperedéséről szól a dzsungelben. A Nutshell Library 4 kis kiadványt rejt magában, jelent már meg ilyen Maurice Sendaktól és Robert Kraustól, ezek a karácsonyi történetek pedig Hilary Knightéi. A harmadik könyv baszk népi történeteket tartalmaz, illusztrációkkal a baszkok népviseletéről, otthonairól és életmódjáról.

asztalos

A Casa Kids Brooklynban tervezett és épített fa gyerekbútormárka. Bútoraik kis terekre vannak kitalálva és elemeik variálhatók, így ahogy a gyerekek nőnek, saját tereiket alakíthatják. casakids.com

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük hozzászólását.