…és játék is egyben: remek és előremutató kezdeményezés, még sok ilyen kéne − itthon is.

0804-51-1225

Miután Ben Markham, az ExxonMobil amerikai olaj- és gázcég  kutató- és mérnöki részlegének alelnöke visszavonult, feleségével Ghánába költözött, hogy önkéntesként segítsék a vidéki falvak rászorulóit.

0804-51-2089A

Aztán eltelt másfél év, mialatt Ben sok mindent látott… például sötét otthonokat és tantermeket, iskolaudvarokat, ahol nem volt játék, és játszótereket, amik csak terek voltak mászóka és homokozó nélkül.

o-MERRY-GO-ROUND-facebook

Ekkor jött a zseniális és innovatív, 2in1 ötlete: egy játék, ami használat közben energiát termel. Ezután beindult a gépezet: a Brigham Young Egyetem teljes mérnöki kara és diákjai segítségével létrehoztak egy élet- és működőképes megoldást, egy játszótéri felszerelést, az EPI-t, amely villamos energiát termel.

0804-51-1861

Azok a szerencsés iskolák és falvak, amelyek kaphattak ezekből a játékokból, nemcsak az EPI villamosenergia-termelő tulajdonságából húzhatnak hasznot, hanem magukénak tudhatnak egy természettudományos oktatási modult is, amelyet a tanulók a szórakozás mellett élő laborként is használhatnak.

0804-51-3857

A modul kezdetben LED kempinglámpákat használt, később Energizer akkumulátort. Az Energizer Holding Inc. egyben a találmány szponzorává is vált, és kifejlesztett egy intelligens LED-lámpát kifejezetten az EPI részére. A szabadalom egyre több helyen hódít a világban − reméljük egyszer hozzánk is eljut majd. empowerplaygrounds.org

3017524-slide-750-merry-04

 

 

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük hozzászólását.