cim2

Azt hiszem, ami most következik, az az összes nyári hétvégére érvényes:

  1. Lehetőleg ne csináljunk semmit. De azt aktívan.
  2. És mindezt hol? Odakinn!  Hegyen, erdőben, vízben, barlangban, fákon és lombok között…
  3. Kérdezzük meg a gyerekeket, mit csinálnának szívesen. Eszelősen jó ötleteik vannak. A nyomukba sem érünk! Tényleg!

Ha mégis folytatod az olvasást, akkor nem voltam elég meggyőző vagy valami extrémre vágysz. Az utóbbi jegyében:

Már délelőtt legyen elég a napfényből, és a Mesemúzeum elsötétített termeiben nézzünk kalandos történetekről szóló diafilmeket. Mint például Vackoré vagy Misi mókusé.

Ezek után mi lehetne nagyobb huncutság, mint a Kassák múzeum családi napja, ahol konstruktivista plakátokat készíthetsz a gyerekekkel.  Ez első hallásra annyira elképesztő ötlet, hogy nem lehet neki ellenállni, menni kell!

És, hogy még véletlenül se érjen minket fény, menjünk moziba! Megérkeztek a Minyonok! (Hurrrá!!! – ez most tiszta torokból és szívből kiáltom:-)) 

 

Mára álljon itt a top 3 hétvégi programunk, ahol a gyerekek (saját és kölcsönkapott) és mi is (szülők) remekül éreztük magunkat.

  1. A (zánkai) strand (persze lehet máshol is, de mindenképp PANCSOLÓS legyen, azaz ahol gyerekekkel is szuperszónikusan jó a bícselés.) Nekünk eddig csak a zánkaihoz volt szerencsénk, és azonnal a kedvencünk lett.
  1. Libegő. Pár perc alatt mögöttetek a város, lábaitok alatt az erdő, fejetek pedig a felhők között. Nagy móka, oda-vissza. Fent a hegyen pedig játszóterezés és vidám, dicséretesen kurta séta az Erzsébet-kilátóhoz.
  1. Csillebérci kalandpark. Mikor Bence, a helyi animátor a hámba bújtatott épphogy 3 évesünknek kezdte el magyarázni a karabínerek használatát, nem hittük volna. De pár perc múlva, összeráncolt homlokkal, egyedül pakolgatta őket a 3+-osok kötélpályáján! Lélegzetelállító pályák, lélegzetelállító gyerekek.

 

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük hozzászólását.