Gyerekekkel a rengetegben – hogy ne vesszünk el a digitális játékkínálatban. Mert vannak klassz dolgok is.

mossy3big

Felért egy megváltással, amikor rátaláltam erre a játékra! Persze még az elején szögezzük le, szerintem sem kell a gyerekeket elárasztani kütyükkel, de azt sem gondolom, hogy minden efféle játék az ördögtől való. A Mossy erdő állatainak megkeresése különösen kedves nekem. A korábbi “Talking Tom cat” egyeduralmát könnyedén eltörölte (köszönöm! Vége a váratlan és hátborzongató üzeneteknek a telefonomon: Kérlek etess meg! illetve a bűntudatra épülő Elfelejtettél engem? sms-eknek, amelyek a nap bármely szakában lecsaptak és eszembe juttatták az éhes és magányos digitális dögöt.

Esetünkben az erdőben kilenc állat rejtőzött el. Ottlétükről egyedül egy kikandikáló orr vagy tappancs árulkodik. Ha ezeken rajta tartjuk az ujjunkat, előbújnak az erdőlakók. A sündisznó bukfencezik, bagolymama bagolykölyköket dédelget, a szarvas komótosan körbenéz és bőg egyet és így tovább. Az angol gyerekkönyv-illusztrátor, Alexandra Ball rajzai szívmelengetőek, és olyan művésziek, hogy láttán még a szőrösszívű játékellenesek is elgyengülnek.

Szerethetőségét nálam mégis leginkább a hangjának köszönheti: madárfütty, száraz avarzizzenés, bogárzümmögés és a BBC természetfilmjeit idéző bársonyos férfihang narrációja felülírja az idegesítő-üvöltő-ordító szintis tapasztalatainkat.

A legyeket majszoló béka vitathatatlanul a kedvencünk.

Gyártó: The Flavour

Játék: Hide and Squeak

Életkor: 1-5

Ios alkalmazás

Gyönyörködtető: alexandraball.co.uk

 

 

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük hozzászólását.