… igaziból valóság, amelyben a főhősnő sok kicsi gyerek életét menti meg és célt ad az életüknek.

bent

Volt egyszer egy jógaoktató Ausztráliában, úgy hívták, hogy Didi Ananda Kalika, aki a kilencvenes évek közepén elhatározta, hogy Mongóliába megy, mert ott biztos nagy szükség van jógaoktatóra.

bent2

De amikor megérkezett Ulánbátorba, akkor azt látta, hogy vannak, akiknek a jógázni vágyóknál sokkal nagyobb szükségük van rá:  látott sok-sok árva utcagyereket, akiknek senkijük sem volt.

bent3

Ananda ekkor kibérelt egy jó nagy lakást, nem foglalkozott többet a jógával, hanem inkább befogadta magához a bántalmazott és árva kisgyerekeket, amennyit csak bírt. Menedéket nyújtott nekik, ennivalóval és meleg ruhával látta el őket, akik között elhagyott csecsemők is voltak.

bent4

Ez a Lótusz Centrum Gyerekeknek nevű szervezet születésének a története, amely azóta már non-profit civil szervezetként működik, és továbbra is hátrányos helyzetű gyerekeknek és családjaiknak biztosít szállást, élelmet és oktatást.

bent5

Hősnőnk, Ananda célja az első években csak annyi volt, hogy életben tartsa ezeket a gyerekeket, de az alapíványa egyre nagyobb és nagyobb lett, és azóta már létrehozott egy óvodát és egy általános iskolát is. És Ananda itt sem állt meg: oktatási alapítványa segítségével a gyerekek szakmai utakra mehetnek és támogatást kapnak a továbbtanulásukhoz.

ben6

A Lótusz család legújabb bővítése egy új árvaház Ulánbátor központjától 20 km-re.
A mongol gazdasági helyzet javulásával jóval kevesebb az elhagyott kicsik száma, de a kormány még mindig nagyon kevés támogatást ad az árva gyerekeknek, ezért a Lótusz alapítvány a náluk felcseperedett gyerekeket addig támogatja, míg azok meg nem állnak a saját lábukon.

ben7

És a történet – az igaz mese – szerencsére nem ér véget: Anandának nagy tervei vannak, amiket most már olyan multinacionális cégek is támogatnak, mint az Alliance vagy a Coca Cola. lotuschild.org

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük hozzászólását.