Sárkánygyík a nyakban, őzike és gidája a hason, rügyek a sapkán. Manuela lánykaruhái légiesek, kifinomultak, és tele vannak apró utalásokkal a természetre és a mesevilágra. Olyanok, amilyeneket ő adna a saját lányaira. És ad is, csak másoknak is jut belőle.

manu_nyito2

Maráczy Manuela mindig is ruhákat tervezett, csak 2005-ben még felnőtt női ruhákkal kezdte. Aztán született két kislánya, hat év finnországi kiruccanás után hazaköltöztek Helsinkiből, és egyszeriben nem talált a lányoknak olyan cuccokat, amiket szívesen adott volna rájuk. “Itthon még mindig nagyon kicsi a választék, bizonyos trendek egyáltalán nem jelennek meg az üzletekben” – mesél a motivációjáról. Ezért döntött úgy, hogy tennie kell valamit. Célja az volt, hogy a skandináv letisztultságot ötvözze a magyar hagyományokkal, például a dekoratív részletgazdagsággal. A tavaszi kollekció őzike-motívumát is egy Zsolnay-porcelánról emelte át a pólóra.

_DSC4579_BIG

 

2011 májusában indította el a márkát, ami a saját keresztnevét viseli. A letisztultság és a kidolgozott részletek mellett a koncepció része volt az is, hogy minden darab kényelmes legyen – hiszen a gyerekek örökmozgók –, és könnyű, rugalmas anyagból készüljön. És ha már anyag – legyen az is egyedi. A márka különlegességét az adja, hogy a textil mintáját is Manuela tervezi, és szitanyomással, kézzel viszik fel a Printa műhelyben

“Rengeteg lehetőségem van azáltal, hogy saját folyóméterrel dolgozhatom – mondja. – Igaz, ezáltal kicsit drágább árfekvésűek a ruháim, mivel egyediek és kézzel készülnek.” Ezért is szűk egy kollekció (alig 5-6 darabból áll), és csak bizonyos méretekben (98-tól 134-esig) kapható. Persze ha valaki rendelni akar kisebb vagy nagyobb méretben, az is megoldható, elkészítik neki. De Manuelát egyelőre a lányai inspirálják, az ő korosztályukban tud gondolkodni. Annyira, hogy fiúknak nem is tervez, bár lehet, hogy egyszer még ennek az ideje is eljön.

DSC4525_BIG

Mivel azonban megújulásra minden márkának szüksége van, idén új kollekció is készül a tavaszi és a nyári mellé. Ebben ünneplő ruhák szerepelnek – de szintén a kényelem jegyében. És Manuela megtette az első lépést a kiegészítők felé is: idén először szandált és fürdőruhát is tervezett. A cuccokat egyelőre három budapesti üzletben – a Namiban, a Minipolisban, a Smallgardenben és Bécsben a Der Kleine Salonban – lehet megtalálni, de Manuela reméli, hogy egyre több helyről rendelnek majd tőle rendszeresen. “Így is elégedett vagyok, mert nagyon sok a pozitív visszajelzés. Szépen fejlődik a brand” – mondja.

Filep Krisztina, Silens Photo & Style Studio http://www.silensphoto.com

 

Trackback-ek ehhez a bejegyzéshez

  1. MINDJÁRT ITT AZ ALKALOM! - puremag

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük hozzászólását.