Mondjuk nekem biztos nem ő a legszebb, de tény, hogy a kilencéves Kristina Pimenova álomszép és veszélyesen népszerű. Ő ma a legkeresettebb és legismertebb gyerekmodell, akivel a Vogue-tól a Harper’s Bazaarig rendszeresen találkozhatunk a legnagyobb világmárkák hirdetésein.

Kristina Pimenova

Exmodell anyukájának hála, Kristina facebook-oldalát  több mint 2,5 millióan kedvelik. Oroszországban egyébként nem ritka, hogy a szülők már egész kiskorban, akár négyévesen beindítják a gyerek modellkarrierjét. Kristinával is ez történt: kilencéves létére öt éve van a pályán. 

És hogy a szülők mit várnak ettől? Pénzt, sikert és biztos egzisztenciát az egész családnak… de milyen áron? Vajon mennyire sérül a picik lelke, mennyire veszik el tőlük a gyerekkorukat, illetve a lehetőséget, hogy saját maguk válasszák ki a nekik legjobban tetsző hivatást? 

Kristina Pimenova
Kristina Pimenova
Kristina Pimenova
Kristina Pimenova

Kristina borzasztóan népszerű Moszkvában, gyakran szerepel különböző tévéműsorokban. Sokan az ő sikerén felbuzdulva tették és teszik próbára a kislányukat vagy kisfiukat a modellszakmában. A rajongók mellett rengeteg a kritikus, akik szerint ez nagyon rossz minta szülőnek és gyereknek egyaránt, és az anya szemére vetik, hogy miért teszi ki a kislányát a világkirakatba, olyan védtelen és kiszolgáltatott helyzetbe, ahol bárki bármit írhat neki és róla.

Kristina Pimenova
Kristina Pimenova
Kristina Pimenova
Kristina Pimenova

A kislány egy nemrég készült interjúban elmondta, hogy fogalma sincs arról, mennyit keres, viszont a fotózásokat és a divatbemutatókat imádja.

Nincs kizárva, hogy Kristina boldog, sikeres és kiegyensúlyozott felnőtt lesz majd, ahogy az egykor szintén híres gyerekmodell, Brooke Shields (49) is az lett. Bár ő furcsamód rosszallóan nyilakozott a Pimenova-jelenségről. 

Mindenesetre nekem eszem ágába se jutna a kislányomat modellpályára állítani. Sőt ha később ő szeretné ezt a pályát választani, biztos, hogy megróbálom lebeszélni róla… az apukájával karöltve, akit már most a hideg kiráz a gondolattól is :)

Kristina Pimenova

Kristina Pimenova

 

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük hozzászólását.