Rendhagyó programajánló következik, mert ez most tényleg új volt: hogy egy hagyományosan felnőtteknek szóló program ilyen nagy élmény legyen a kisebbeknek is. Bár tematikájában a bohémtől a bizarrig minden van itt, mégis. Ha volt valami meredekebb-kifordultabb tartalom, azt is olyan viccesen vették a srácok.

A Cipőmágia – Experimentális cipődesign kiállítás címe nem éppen matinéprogramra vall. Ám mivel együtt élek egy cipőrajongó kislánnyal, és előtte még együtt éltem egy másikkal is (tesóm), aki viszont Gergő születése óta hagyja porosodni ikonikus magassarkúit, egyértelmű volt, hogy benézünk a Műcsarnokba.

Első meglepetésünk a jegypénztáros bácsi volt, aki két felnőtt és két gyerek hallatán osztani-szorozni kezdett, és potom 800 forintért mindannyian megkaptuk a belépőnket. Innen pusziljuk.

Az egyteremnyi kiállítás egy kis előtérből nyílik, ahol Bori megfogalmazása szerint (szerintünk is) piros cipőesőn keresztül juthatunk a cipőkánaánba.

A hágai cipőmúzeum legjava találkozott itt hazai és más kiváló (cipő)művészek alkotásaival. Micsoda bohémság és őrület, bámulatos szín és formakavalkád… Már csak valami klassz zene hiányzott, mert a design tartott itt most bulit, ahol nagyon oldott volt mindenki.

Láttunk medúzából készült cipőt, és olyat is, amiből egy egész ház nőtt ki. Boszorkányok és tündérek órákat töltenének itt, keresve a megfelelő pár vörös vagy szúrós magassarkút. Mikor a földön fekvő piros ruha és cipő már beindította volna felnőtt asszociációinkat, a gyerekek megelőztek. Szerintük ez a láthatatlan asszony, és a cipője fintorog.

Bori tervei és névadásai 1. Nyelves-lábas 2. Csúszó-mászó 3. Összevissza cipő 

De nem sorolom tovább, nézzétek meg, kábé 15 perc az egész, de mi azóta már legalább másfél órája a cipőkkel foglalkozunk, Dorothy rubincipője és a hétmérföldes mellett megszülettek az első önálló cipőtervek is.

Gyerekek nélkül is nagy élmény, de gyerekekkel vattacukor.

A kiállítás október 22-ig tart nyitva. Helyszín: Műcsarnok

 

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük hozzászólását.