_MG_6024

Ezek a könyvek a szó klasszikus értelmében nem is könyvek, amennyiben az irodalomhoz nem sok közük van. Mégis csak ajánlani tudjuk mindegyiket, mert jó, hasznos és élvezetes időtöltéshez adnak segítséget.

HAJTOGATÓKÖNYV — HÍRES ÉPÍTMÉNYEK VILÁGSZERTE HAJTOGATÓKÖNYV — HÍRES ÉPÍTMÉNYEK VILÁGSZERTE

HAJTOGATÓKÖNYV — HÍRES ÉPÍTMÉNYEK VILÁGSZERTE    Kozmolpolita – vagy kozmopolitának szánt – gyerekeknek. A világ tíz nevezetes építményét lehet elkészíteni ebből a könyvből, szerencsére vágni nem kell, csak kinyomkodni a formákat a jó minőségű oldalakból. Ettől függetlenül amikor első este együtt megcsináltuk Margót és Gusztávot, a két kockafejű idegenvezetőt, valamint a New York-i Szabadság-szobrot, azt gondoltam, hogy ez mindenképpen szülő-gyerek közös program, mert azért ez a sok hajtogatás és ragasztgatás nem olyan könnyű. Viszont amikor másnap reggel a mi kis házi boszorkánk a szokásosnál fél órával később, fülig érő szájjal és egy papír-Eiffel-toronnyal a kezében jelent meg a szülői hálóban, kiderült, hogy kilencévesen már simán meg lehet csinálni ezeket egyedül is. Óriási, kihajtható világtérképpel, pont elégséges mennyiségű érdekességgel.

EURÓPAI BÖNGÉSZŐ

EURÓPAI BÖNGÉSZŐ

EURÓPAI BÖNGÉSZŐ    Szintén kozmopolita gyerekeknek: Budapest, Róma, London, Párizs, Berlin, Amszterdam – ezek azok a városok, ahol a turisták és helyi lakosok között meg kell találnunk a Kerekes család tagjait. Pont akkora a tömeg, hogy mindig kell keresgélni, de nem megy el a kedvünk. A legjobb benne viszont nem ez, hanem az, hogy nemcsak a családtagokat kell megtalálnunk, hanem más szereplőket is, többek között mesehősöket (mindig az adott ország ismert mesefiguráit), de rajtuk kívül is vannak mindenféle érdekes emberek elrejtve a képeken. Nem akarom lelőni a poénokat, de Párizsban például az egyik ablakban ott ül Mona Lisa (nyilván a Louvre-ból szökött ki), Londonban meg a Beatles sétál át a zebrán.

A KONYHÁBAN — KIS TUDÓS SOROZAT

A KONYHÁBAN — KIS TUDÓS SOROZAT    Esztétikai élményre vágyó gyerekeknek. Miután kigyönyörködtük magunkat a könyvön, elidőztünk a hihetetlenül édes rajzokon, a gyönyörű japán írásjeleken, a különleges anyagmintákon, végigböngésztük az összes kokesibaba-rajzot és felhajtogattuk az összes kis ablakocskát, esetleg még nézzük meg itt a pürén, hogyan is készülnek igaziból a kokesibabák.

FRANCIA KONYHA — TORTÁK

FRANCIA KONYHA — TORTÁK   Na, ez tényleg gyerekeknek való gyerekszakácskönyv! (Sőt, ez is egy sorozat, amiből mi a Torták című részt próbáltuk ki, de van beleőle Burgonya, Csokoládé és Paradicsom is.) Először is valami műanyagszerű lapra van nyomtatva, amitől nyugodtan ott tarthatjuk szem előtt, a gyúródeszka mellett, és a maszatos gyerekkezek sem tesznek kárt benne. Aztán nem kell benne sokat keresgélni, mert öt recept közül lehet választani. Ezenkívül a hozzávalók is úgy vannak megadva rajzosan (az eszközökkel együtt), hogy az esetleg még olvasni nem tudó gyerek is megérti, de az olvasni tudó is csak rápillant, és látja, hogy mire van szükség. Részletes rajzokkal, a világ legérthetőbb módján van leírva minden tennivaló. A receptek közül mi a mogyorókrémes egyensúlytésztát csináltuk meg (tényleg csak egy kicsit segítettem), és hát nem élte meg a 24 órát.

 

 

MÉG TÖBB JÓ KÖNYV!

 

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük hozzászólását.