A BOBO CHOSES az egyik közös kedvencünk Ritával, aki elől a felnőtt kollekciót már jobb, ha eltitkoljuk. Én csak a gyereken vagyok rajta, és ahogy múlnak az évek, a függőségem csak súlyosbodik. De persze nem csak mi ketten vagyunk így a márkával: 2012-es darabjait már vintage-ként hirdetik az ebayen, és sokszor az eredeti ár többszöröséért kelnek el még használtan is.

Az idei téli kollekcióval is nagyon beletrafáltak. Nemcsak a ruhák, de az üzenet is gyönyörű. A Dear World kampánnyal arra szeretnék rávezetni a legkisebbeket (és a szüleiket), hogy mindannyiunknak tennünk kell azért, hogy bolygónk és lakói tovább élhessenek.

Az idei ruhákat az óceán inspirálta, ami sajnos már nemcsak halak, fókák, rákok és egyéb élőlények lakhelye, hanem rengeteg, sőt egyre több szemét és műanyag lerakóhelye is. A kollekció darabjain így megjelennek az óceán lakói, de tartozik hozzá egy Plastic is over?  sorozat is.

Ennek darabjain a halak műanyag szemét között úszkálnak, illetve teljesen átlátszó, újrahasznosított poliészterből készült esőruházatot is találunk benne. A legklasszabb darab a gumicsizma, amihez persze nem árt beszerezni néhány jobb zoknit is. A műanyagos ruhák bemutatásához Alex Lockwood készített kupakokból zseniális maszkokat – érdemes megnézni az ő munkáit is.

Különálló sorozat a szezonban a W.I.M.A.M.P. (worldwide inventive minds against monsters of pollution) nonprofit kapszulakollekció is, amelynek teljes bevételét az OCEAN CONSERVANCY nevű szervezet kapja. A ruhákon lévő rajzokat gyerekek készítették arról, hogyan fogják megakadályozni a tenger szennyezését. A Bobo Choses bízik abban, hogy világszerte minél több gyereket és szülőt kezd majd foglalkoztatni ez a kérdés. A gyerekek lerajzolhatják és a kampány weboldalára feltöltve megoszthatják másokkal is inspiráló gondolataikat.

 

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük hozzászólását.