Itt a nyár és vele a jégkrémszezon. Én ilyenkor mindig feltöltöm a mélyhűtőt házi készítésű hűsítőkkel.

bentinyito

Amellett, hogy nyugodt vagyok, mert tudom, hogy amit a kezükbe adok, az garantáltan mentes mindenféle színező és tartósító adaléktól, még olyan csillogó szemmel is néznek rám, amikor elővarázsolom a jégkrémeket délutánonként, hogy kész házitündérnek érzem magam.

photo-dinnye5

Pedig igazán nem nagy ördöngösség, pillanatok alatt elkészíthető, aztán csak győzzük kivárni míg megfagy…

photo-eper1

A házi jégkrém készülhet frissen préselt gyümölcsléből, gyümölcsjoghurtból vagy nemes egyszerűséggel összeturmixolt gyümölcsből. Adhatunk hozzá joghurtot, édesítőnek keverhetünk hozzá lekvárt vagy mézet is, de a legtöbb gyümölcs önmagában is elég ízletes.

photo-eper4

A dinnye granitához nem kell más, csak maga a dinnye. Kockázzuk fel és ha megfagyott, turmixoljuk össze, míg jégkása nem válik belőle. Kísérletezzünk bátran, lehetőség szerint bio összetevőkkel.

photo-dinnye3

Jégkrémformák: IKEAZOKUHOMEPERPETUALKIDGASZTROSHOP

 

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük hozzászólását.