Boncsér Orsolya – Csordás Levente
Naphegy Kiadó

Szegény jeti! Nem elég, hogy a felnőttek a horror rémisztő figurái közé száműzik a nagylábú, szőrös, fehér lényt, a gyerekek meg mindenért őt teszik felelőssé. Legalábbis eddig! Jetivédelmi könyvajánlónk következik.

noki_profil

Előre bocsátom, én a jetik pártján vagyok, szerintem nem félelmetesek, és nem is lúzerek, akikre ráverhetünk minden balhét. Vagyis egyet értek azzal a jetimosdatással, amit a könyv szerzői is tanúsítanak – akiket egyébként jól ismerek. Ez csupán azért érdekes, mert amikor először kézbe vettem a szimpatikus kis keményfedelest és átlapoztam, az volt az első gondolatom: Orsi és Levi játékos, barátságos és szellemes jelleme tökéletesen árad minden egyes lapról.

noki_1

A könyvben az a jó, hogy nevetve szórakoztat és eközben óvatosan, cseppet sem tolakodóan nevel is. Például arra, hogy nincs az a tortadézsmálás, rendetlenség-cunami vagy falfirka, amit a jetire lehetne fogni. Mindenért vállalnunk kell a felelősséget, egyfelől, mert mi tettük és nem a jeti, másfelől pedig szegény jeti nem lehet mindenki céltáblája.

noki_2

A mindent a jetire fogás tarthatatlan állapot, a könyvecske sikerrel száll síkra az Ügy mellett, miszerint a jetit eztán tehermentesítsük. De éppilyen magabiztosan és felhőtlenül mesél arról is, hogy nevével ellentétben nem minden mosómedve mos, hogy a mókusok, bár feszt gyűjtögetnek, mégis lehetnek feledékenyek, hogy a kakas bár korán kel, mégis aludhatna olykor kicsit tovább, mondjuk kilencig (nem, gyerekek?), és hogy a százlábú ugyan mindig biztos talpakon áll, mégis lehetnek lábbeli problémái.

noki_3

A Nokedli mesék első kötete 2 és 5 év közötti gyerkőcöknek ajánlott elsősorban, de az apró részletekbe menően vicces rajzok, valamint a szellemes rímekben megírt verses mesék a nagyobbak, óvatosan megkockáztatom, még a felnőttek számára is rendkívül szórakoztató és tanulságos kirándulás lehet. Nekem végül is az volt.

Ingyen letölthető applikáció szuper extrákkal és egyéb érdekességek itt

noki_4

 

Még nincs hozzászólás.

Minden vélemény számít!

Köszönjük hozzászólását.