Legalábbis a nemzetközileg elismert német ToyAward szerint. A 11 játékbizniszben utazó zsűritag legfontosabb szempontjai voltak, hogy a játék mennyire innovatív, értelmes, milyen minőségű és nem utolsósorban hogy mennyire szeretnek vele játszani a gyerekek..

nyito

A játékokat a célközönség életkora szerint négy kategóriába sorolták. Az első kategória (0-3 év) győztese a TEGU mágneses fajátéka a BEANS & TUMTUM lett. A mágnes fajátékok egyre menőbbek, valószínűleg annak köszönhetően, hogy szerencsés kombinációját alkotják a tradicionális és a modern játékoknak. A szép és minőségi elemek könnyen összeilleszthetők és szétszedhetők, tehát a sikerélmény nem marad el. Ára: 85 dollár.

tegu_sticky_monsters

A második kategória (3-6 év) győztese egyik kedvenc márkám, a HAPE legújabb gyöngyszeme, a Mighty Mountain Mine, vagyis a Hatalmas Hegyvidéki Bánya. Ebben a gigajátékban egyrészt minden van, mi szem-szájnak ingere: vasúti sínpálya négy szinten, daru, vízesés, alagút, sorompó és még sok-sok izgalom lányoknak és fiúknak egyaránt, másrészt gyerekszoba-dekorációnak sem utolsó. Még annyira új, hogy az áráról nincs információnk és arról sem, hogy kapható lesz-e nálunk. Mindenesetre a HAPE 2017-es katalógusában már benne van.

Mighty-Mountain-Mine

A harmadik kategória (6-10 év) legjobbja a LEGO legújabb interaktív üdvöskéje, a LEGO BOOST, aminek segítségével a kisiskolások elsajátíthatják a programozás alapjait. A robotot egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével lehet életre kelteni, miután aztán táncol és beszél is. Egyszóval a klasszikus lego-élményt megspékelték a manapság már kikerülhetetlen virtuális kalanddal. Kedves szülők, lehet mélyen a zsebekbe nyúlni: az ára 160 dollár körül lesz.

lego-boost-design-products-technology-robots_dezeen_hero

legoboost27

Bevallom őszintén, hogy a legidősebb gyerekek kategóriagyőztes játékát még én is elfogadnám: virtuális valóság és egy távirányítós autó hibridje. A német Revell cégújdonsága a Revell Control X-treme Raver VR Racer. Beletartozik egy autó kontrollerrel és egy VR-szemüveg, amibe okostelefon betesz, rá egy ingyenesen letölthető app letölt, és már indulhat is a kaland egy teljesen szokatlan perspektívából: az autó szemszögéből. Az ára körülbelül 109 euro lesz.

Revell-Control-X-treme-Raver-VR-Racer

Revell-Control-X-treme-Raver-VR-Racer_2

 

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük hozzászólását.