Hogy milyen lenne az én babaszobám? Azóta ezen agyalok, amióta rátaláltam erre a fantasztikus sorozatra, ahol húsz, Angliában élő kortárs művész és tervező megalkotta a sajátját.

babahazak

A londoni Museum of Childhood felkérésére születtek meg ezek a kis miniatűr szobák, amelyekben az alkotók teljesen szabadon alkothatták meg álomházaikat.
Minden szoba egy teljesen más gondolatból, emlékből vagy álomból született. Mindegyiknek története van, ami az alkotók gyerekkorába nyúlik vissza. Emlékek, rémálmok, fantáziavilágok a legkülönfélébb interpretációban. Varázslatos kiállítás egy zseniális ötletből – senki ne hagyja ki, ha Londonban jár!

1b

Mister Peebles álomházában egy maci lakik, és a szobában csupa olyan tárgy van, ami a múltját, emlékeit idézi és a jövőbe vetett terveire és álmaira utal.

2b

Peter Marigold  már egész kicsi fiúként különös vonzalmat érzett a szörnyek és dínók iránt. Ez a vonzalom a mai napig tart, sőt élete legboldogabb emlékei fűződnek a kis fura szerzetekhez, ezért nem volt kérdés, hogy kiket költöztet be az álomszobájába.

3b

Donna Wilson gyönyörű dolgait sokan itthon is jól ismerik, kuckóját is saját kollekciója alapanyagaiból készítette el.
Donna főszereplője egy alvó láma, akit őrült álmokra hív a mintás és vidám szoba segítségével. Ötletét kedvenc rendezője, Wes Andreson filmjei inspirálták.

4b

Bethan Wood szobája miniatűr megfelelője saját otthonának és stílusának. Vintage csecsebecsék, mexikói kiegészítők, japán minták. Minden apró részletre odafigyelt, elmondása szerint nagyon élvezte a feladatot.

 

NÉZEGESS MÉG BABASZOBÁKAT!

 

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük hozzászólását.